Over Marjolein Simons

Mezelf omschrijven in vier woorden?
Veelzijdig, communicatief, sociaal vaardig en doortastend.
Dat is precies wat bij mij past én me sterk maakt.
“Inspelen op het menselijk gedrag”. Als trainingsactrice ondersteun ik trainers/docenten en deelnemers in bewustwording van het gedrag en manier van communiceren.

Communicatief en sociaal

Trainingsactrice is het mooiste vak dat ik kan bedenken. Geloofwaardigheid, goed kunnen communiceren en met mensen om kunnen gaan, dit zijn vaardigheden die absoluut belangrijk zijn. Ik ben natuurlijk niet zomaar trainingsactrice geworden.

Mijn werkverleden is veelzijdig. Op mijn 40e studeerde ik af aan de HBO Psychologie. Theatergezelschap Het Zuidelijk Toneel, diverse rollen in series, commercials en televisieprogramma’s, het behoort allemaal tot mijn werkervaring.

Naast auteur van het boek Moeder zijn zonder mijn moeder ben ik ook initiatiefneemster van het netwerk Moeders zonder moeder (moederszondermoeder.nl).

Door de jaren heen heb ik verschillende vaardigheden goed ontwikkeld. Dit neem ik mee in mijn werkzaamheden als trainingsactrice.

Acteren vanuit een therapeutische invalshoek

Het is mijn taak om deelnemers tijdens een training bewust te laten worden van hun gedrag, de reacties op een situatie en de manier van communiceren. Een rollenspel of speloefening roept bepaald gedrag op. Wat gebeurt er bij de ander en hoe kan deze passend reageren? Contact maken, snel schakelen, veiligheid creëren en een realistisch en authentiek spel. Vaardigheden die mijn kennis en ervaring ondersteunen.

Een trainingsactrice is onmisbaar bij een assessment, onderdeel uitmakend van een training, cursus of opleiding. Ik zie mijn werk dan ook als acteren vanuit een therapeutische invalshoek.

Ik ben werkzaam binnen verschillende opleidingscentra. Mijn ervaring en expertise ligt vooral bij trainingen in zorg & welzijn, onderwijs, rouwverwerking en ordehandhaving.

Feedback en inzicht geven op gedrag en communicatie

Naast trainingsactrice geef ik ook advies en ben ik trainer/coach. Hierbij richt ik mij op presentatietechniek en sociale vaardigheidstrainingen. Ook ben ik inzetbaar als actrice voor bedrijfsvideo’s. Op het gebied van trainingsactrice geef ik altijd feedback en inzicht op gedrag en communicatie. Vertrouwen en inzicht geven is waar ik naar streef. Zo werken we naar de uiteindelijke trainingsdoelen toe.

Rouwdeskundige en adviseur

Naast mijn afstudeerrichting Gecompliceerde rouw bij volwassenen na jong verlies van ouder(s) en mijn ervaring als rouwdeskundige heb ik mij weten te specialiseren als rouwdeskundige. Rouwenden voelen zich door onbegrip van de omgeving vaak eenzaam. Ik sta rouwenden in deze moeilijke periode bij en probeer hen weer in hun kracht te zetten.

Over mijn privéleven

Het is altijd interessant om een kijkje in het privéleven van een trainingactrice te nemen. Ik ben trotse moeder van twee zonen. Mijn hobby’s en interesses liggen bij het acteren, theaterbezoek, reizen en -misschien wel een verrassing- boksen. Omdat persoonlijke ontwikkeling ‘mijn ding is’ heb ik diverse cursussen, workshops en trainingen op dit gebied gevolgd.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met Marjolein Simons

Bereik sneller doelen met de inzet van training, coaching & advies. Iedere situatie en elk mens is uniek. De voordelen van training & coaching verschillen dus per situatie of individu.
Benieuwd naar de diensten van Marjolein Simons of welk effect dat op de training, carrière of toekomstverwachtingen heeft? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Samen bepalen we welke ondersteuning nodig is en hoe we dat aanpakken.

Neem contact op

Naam(Vereist)