Moeders zonder moeder

In 2007 richtte ik samen met een aantal lotgenoten het Moeders zonder moeder netwerk op. Erkenning, herkenning en ondersteuning aan Moeders die net als ik hun moeder moeten missen. Via deze site kun je je aanmelden voor bijeenkomsten en kun je mijn boek Moeder zijn zonder moeder bestellen.

Niemand heeft mij
zo bloot gekend
als mijn moeder
zo bang,
zo vrolijk
zo laf

Niemand heeft mij
zo ziek gekend
als mijn moeder
zo sterk
zo lief,
wanhopig
zo gelukkig

Niemand heb ik
zo gemist

Kon ik maar,
horen over mezelf als kind
en hoe je me nu als moeder vindt

Niemand heb ik
zo gemist

Kon ik maar,
op zoek naar herkenning
en vooral een beetje erkenning

Kon ik maar,
naast moeder, partner, collega en vrouw
weer heel even echt kind zijn dicht bij jou.

Over mijn boek

Achttien jaar geleden werd ik moeder van een prachtig zoon en in dezelfde periode overleden mijn broer, mijn vader en mijn moeder geheel onverwacht. Opeens was ik moeder zonder moeder. Dat was zo onwerkelijk en cru. Leven en dood lagen opeens heel dicht bij elkaar.

Ik vond het heel erg moeilijk om met het verlies van mijn moeder om te gaan en in mijn omgeving kende ik geen vrouwen die zich in dezelfde situatie bevonden. Ik voelde me vaak eenzaam en niet begrepen in mijn verdriet. Vanaf die periode ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten. Wat zou het fijn zijn als ik mijn ervaringen en gevoelens eens kon delen met iemand die me echt begreep, die het zelf herkende. Voor lotgenoten heb ik het netwerk Moeders zonder moeder opgezet. Toen ik net moeder zonder moeder was geworden dacht ik dat ik in de beleving van mijn verdriet een uitzondering was, inmiddels weet ik beter.

Vanuit de duizenden reacties die ik via de site van het netwerk heb gekregen is het idee voor mijn boek Moeder zijn zonder mijn moeder ontstaan. Hierin vertellen moeders in bijzondere en aangrijpende verhalen en in hun eigen woorden wat het betekent om je moeder in je leven te moeten missen. Met medewerking van heel veel bijzondere moeders zonder moeder en de bekende Nederlandse moeders Quinty Trustfull, Marjolein Keuning en Beatrijs Smulders.

Ik hoop dat mijn boek veel moeders zonder moeder zal bereiken en dat de verhalen en woorden uit mijn boek hen veel erkenning, herkenning en ondersteuning zullen bieden.

Dit boek is te bestellen door het versturen van een email met vermelding van naam, adres, woonplaats naar Marjolein Simons.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met Marjolein Simons

Bereik sneller doelen met de inzet van training, coaching & advies. Iedere situatie en elk mens is uniek. De voordelen van training & coaching verschillen dus per situatie of individu.
Benieuwd naar de diensten van Marjolein Simons of welk effect dat op de training, carrière of toekomstverwachtingen heeft? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Samen bepalen we welke ondersteuning nodig is en hoe we dat aanpakken.

Neem contact op

Naam(Vereist)